Heerlijkste aardappels voor de airfryer

Heerlijkste aardappels voor de airfryer

Was de magnetron dé vinding uit de jaren 80, in deze tijd is de airfryer hét keukenapparaat wat we massaal gebruiken. Niet zo verwonderlijk want je kunt heerlijk bakken in de airfryer en je hebt er ook nog eens weinig omkijken naar. Het voelt beter om te bakken op lucht in plaats van de frituurpan. Nooit meer gedoe met frituurvet en stank in huis. Er zijn tal van ovensnacks, hartige broodjes, vleesproducten én natuurlijk aardappelgerechten die uitermate geschikt zijn voor de airfryer. Wat zijn de lekkerste aardappel varianten voor de airfryer? Dat lees je hier.

Lekkerste aardappelgerechten voor de airfryer

Er zijn van die aardappelgerechten en varianten die ontzettend goed geslaagd uit de airfryer komen. Succes altijd verzekerd. Wat zijn de lekkerste airfryer frieten en aardappels?

Verse airfryer friet met schil van CêlaVíta

Dit vinden wij een van de meest geslaagde ovenfriet, de verse airfryer friet met schil van CêlaVíta. Deze ovenfriet kent zo’n authentieke en knapperige bite en hoeft niet behandeld te worden met olie o.i.d. vooraf. Het verbluffende eindresultaat lijkt op professionele friet uit betere eetcafes. Ook het bezoek is aangenaam verrast! Je zet hiermee dus echt iets bijzonders op tafel! De verse airfryer friet met schil vind je in de koeling en niet in het vriesvak.

Crunch ovenfriet van Aviko

De crunch-lijn ovenfriet van Aviko is niet de goedkoopste, maar wel een van de meest krokante. Deze ovenfriet vind je in het vriesvak van de supermarkt. De smaak is echt prima en goed knapperig.

Aardappelroosjes van diverse merken

Toegegeven, dit is absoluut niet een van de meest gezonde keuzes die je kunt maken op gebied van airfryer aardappels, maar oh zo lekker. Bak de aardappelroosjes niet te hard, maar ook niet te zacht af. Aardappelroosjes zijn behoorlijk machtig en zijn goed te combineren met biefstuk bijvoorbeeld.

Wat werkt niet?

Verse aardappelschijfjes, blokjes en aanverwante producten komen niet tot hun recht in de airfryer. Bak ze gewoon op in een goede koekenpan zoals bedoeld. Laat dan allereerst het vet goed heet worden en uitschuimen, waarna je ze in de hete koekenpan in zo’n 10 minuten bruin en gaar bakt. Stop de pan nooit te vol, het kost je dan veel meer tijd en moeite om de aardappels geheel gaar en bruin gebakken te krijgen.

Ook rösti rondjes kun je beter niet in de airfryer afbakken. Zij dreigen uit elkaar te vallen zodra je ze wilt opschudden. Niet doen dus, bak ze gewoon af in de oven.

Mamadi