Gezonde hapjes voor een feestje

Veel mensen denken aan lekkere hapjes en drankjes tijdens een feestje. Echter wordt er dan vaak gedacht aan de wat minder gezonde hapjes zoals chips, borrelnootjes, frituurhapjes, taart en ga zo maar door. Toch zijn er echt wel alternatieven die gezonder zijn en die nog steeds net zo lekker zijn! Hieronder een aantal leuke en lekkere recepten die je kan gebruiken als hapje.
Komkommer met tonijn
Benodigdheden:
- Komkommer
- Tonijn op water
- Zout
- Peper
Bereidingswijze:
Schil de komkommer en snijd deze in iets dikkere plakken over de breedte. Haal dan de zaadlijst er voor de helft uit met een theelepeltje en vul deze met de tonijn. Bestrooi naar smaak met zout en peper.
Rookvlees met ei
Benodigdheden:
- Runde rookvlees
- Eieren
- Zout
- Peper
Bereidingswijze:
Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn. Laat deze afkoelen in koud water, pel ze daarna en snijd ze in kwarten. Bestrooi de kwarten met zout en peper en wikkel ze dan in de runde rookvlees.
Groentes met humus dip
Benodigdheden:
- Humus
- Bospeen
- Komkommer
- Paprika
Bereidingswijze:
Snijd de komkommer in strookjes en de paprika in smalle reepjes. Schil de bospeen en snijd het kroontje eraf. Serveer deze op een groot bord met in het midden het bakje humus.
Vijgenhapje met geitenkaas
Benodigdheden:
- Verse vijgen
- Geitenkaas
- Zout
Bereidingswijze:
Snijd de vijgen door de helft bestrooi deze dan met een heel klein beetje zout. Doe een theelepel geitenkaas boven op de vijgen.
Tomaatjes gevuld met mozzarella en pesto
Benodigdheden:
- Mozzarella
- Cherrytomaatjes
- Pesto
- Zout
- Peper
Bereidingswijze:
Snijd de kopje van de cherrytomaatjes en lepel de inhoud eruit met een theelepeltje. Snijd de mozzarella in kleine blokjes en meng dit met een theelepeltje pesto en de zout en peper. Vul dan de tomaatjes met het mozzarella mengsel.