Een gezonde avondmaaltijd o zo belangrijk

Een gezonde avondmaaltijd o zo belangrijk

Waarom een gezonde avondmaaltijd o zo belangrijk is? Het avondeten is goed voor 35% van onze dagelijkse voedingsmiddelen die we binnenkrijgen. Het zou dan ook een bron moeten zijn waar van we veel vitamines, eiwitten, koolhydraten en mineralen van binnen zouden moeten krijgen. Een maaltijd welke dus uit gezonde voedingsstoffen zou moeten bestaan.

Voldoende groentes eten in de avond

Onze avondmaaltijden lenen zich er uitstekend voor om voldoende groentes binnen te krijgen. Echter eten veel Nederlanders dagelijks te weinig groentes. Een ontwikkeling welke erg jammer is natuurlijk, daar groentes erom bekend staan als uitstekende voedingsbronnen voor de mens. Het is dan ook niet voor niets dat het voedingscentrum aanraadt om dagelijks voldoende groentes te eten, waarbij ze op het moment van schrijven 200 gram adviseren.

Groentes eten hoeft niet zo moeilijk te zijn

Vaak denkt men al direct dat veel tijd besteed moet worden aan het bereiden van groentes. Dit is echter niet het geval, je kunt veel groentes perfect rauw eten. Verse groentes eten bestaat uit de mogelijkheden, maar het hoeft niet. Er kan ook uitstekend gekozen worden voor groente uit blik of ingevroren groentes.

Probeer de groentes eens te roerbakken of voeg ze toe aan een ovenschotel. Natuurlijk kun je er ook een salade van maken, welke helemaal snel klaar kan zijn.

Wat eten naast groentes

Naast groentes eten we in Nederland vaak aardappelen, pasta or rijst. Waarbij aardappelen de meest gezonde variant zijn, naast sommige soorten rijst. In aardappelen zitten namelijk veel vitaminen en voedingsvezels, welke op hun beurt weer goed zijn voor de spijsvertering.

Elke dag vlees is niet nodig

Ondanks dat vlees vol zit met goede voedingsstoffen, is het niet nodig om iedere dag te eten bij het avondmaal. Vervang vlees twee keer per week door vis, een dagje of twee geen vlees of vis. Ook kun je eens een vleesvervanger proberen. Je zult versteld staan hoe lekker deze kunnen zijn.

Mamadi