10 Kilo afvallen met gezonde voeding

10 Kilo afvallen met gezonde voeding

Wil jij gezond maar zeker wel 10 kilo afvallen? Dan is het afvalleen met gezonde voeding wellicht iets voor jou. Voeding is namelijk een enorm belangrijke factor als het om afvallen gaat. Je kunt namelijk nog zo veel bewegen en sporten als mogelijk is, maar als je vervolgens meer energie binnenkrijgt, dan zul je nog steeds toenemen in gewicht. Daarnaast bepaald wat je eet ook hoe jij je zult voelen. Een bekende quote is dan ook “Je bent wat je eet”. Naast het afvallen zal het nuttigen van gezonde voeding er ook voor zorgen dat je beter in je vel zit, meer energie zult hebben en in het algemeen gelukkiger zal zijn.

Hoe veel afvallen met gezonde voeding

Bij het afvallen met gezonde voeding staat gevarieerd natuurlijk eten en drinken centraal. Op deze manier zal je lichaam alles krijgen wat het nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Daarnaast zullen er een stuk minder voedingsmiddelen genuttigd worden die het functioneren van het lichaam bemoeilijken. Hierdoor zal je algehele gezondheid enorm verbeteren, waarbij je dit vooral zult merken wanneer je het langer vol zal houden.

Echter met het nuttigen van verschillende gezonde voedingsmiddelen hoe je niet per se af te vallen. Je kunt namelijk net zo goed dikker worden wanneer je alleen gezonde voedingsmiddelen eet en drinkt. Je dient er namelijk rekening mee te houden dat je minder energie binnen krijgt, dan dat je lichaam verbrand. Hierdoor zal er een energie te kort ontstaan, waardoor je lichaam energiereserves dient aan te spreken. De energiereserves van het lichaam bevinden zich in het (overtollige) lichaamsvet, waardoor dit vet zal gaan verminderen. Met als resultaat dat je zult afvallen qua vet gewicht.

Welke voeding is nu gezond?

Om te kijken welke voeding nu gezond is, kun je voedingsmiddelen uit de schijf van 5 gebruiken. Echter in het kort komt het erop neer, dat je zo veel mogelijk “echte natuurlijke” voedingsmiddelen dient te nuttigen. In het algemeen komt het erop neer dat je voeding uit pakjes en zakjes beter kunt vermijden. Hiervoor in de plaatst zou je bijvoorbeeld verse groentes, fruit, noten, zaden, vis en vlees kunnen nuttigen.

Calorieën in de gaten houden

Zaak bij het afvallen van 10 kilo door gezond te eten is dat je de calorie inname in de gaten houdt. Je dient immers minder energie binnen te krijgen dan dat je verbruikt. Wanneer je snel wilt afvallen, dien je zo min mogelijk calorieën binnen te krijgen. Echter blijkt dit voor de langere termijn erg moeilijk te zijn. Waardoor het voor veel mensen een stuk beter werkt om over een langere periode iets minder calorieën in te nemen dan men verbruikt. Hoeveel calorieën dit zijn is voor ieder mens verschillend. Het gewicht en de dagelijkse beweging zijn hier bijvoorbeeld belangrijke factors in.

Mamadi