Heerlijk uitgerust wakker worden

Heerlijk uitgerust wakker worden

Naast gezonde voeding, voldoende beweging is een goede nachtrust erg belangrijk om je goed te voelen. Je kunt nog zo’n goede levensstijl creëren voor jezelf door gezonder te eten en te drinken, maar als je niet voldoende slaapt, zal je dit door de dag heen voelen. Het is dus aan te raden om ervoor te zorgen dat je goed en voldoende slaap pakt op een dag. Dit is soms echter gemakkelijker geschreven dat daadwerkelijk gedaan.

Bewegen en gezonde voeding

Ook als het om slapen gaat, blijkt het dat voldoende bewegen en het eten van gezonde voeding goed voor je is. Het is dan ook aan te raden om je daar aandacht aan te besteden. Het zorgt er namelijk voor dat je beter in je vel zit en het zorgt voor minder spanning. Waardoor je ook voordat je gaat slapen minder spanning zult ervaren.

Een prettige slaapruimte

Zorg voor een lekker liggend bed, samen met een goed kussen en een fijn deken. Daarnaast doe je er goed aan om ervoor te zorgen dat er geen licht de ruimte binnenkomt. Verder doe je er goed aan om de ruimte niet al te warm te laten worden, tussen de 17 en de 19 graden is ideaal. Waarbij de ruimte liever iets te koud mag zijn dan te warm. Als je er maar voor zorgt dat je handen en voeten warm genoeg zijn.

Vermijd omgevingsgeluid

Een openstaand raam in de slaapruimte is een goede manier om frisse lucht binnen te krijgen. Maar zorgt dit ervoor dat je last krijgt van lawaai is het misschien beter om een raam in een andere ruimte open te zetten. Tijdens je slaap wakker worden van geluid, zorgt ervoor dat je niet goed uitrust.

Blijf je toch last houden van omgevingsgeluiden, dan zou je ervoor kunnen kiezen om rustige, natuurlijke of eentonige geluiden af te spelen tijdens je slaap. Dit blijkt namelijk een oplossing te zijn om baby’s goed te laten slapen, maar werkt ook uitermate goed voor volwassenen. Er zijn zelfs machientjes op de markt gekomen, welke je hier speciaal voor kunt gebruiken. Namelijk de witte ruis baby machines, wat een soort radio’s zijn welke geluiden produceren waar je goed op kunt slapen.

Planten in je slaapruimte

Een slaapruimte kun je het best zo rustig mogelijk indelen. Maar het plaatsen van bepaalde planten kan de nachtrust bevorderen. Sommige planten geven namelijk een lekkere geur of welke ontspannend kan werken. Andere geven in de nacht zuurstof af, wat je goed kunt gebruiken in een slaapruimte.

Planten welke je goed in de slaapkamer kunt plaatsen

  • Aloë Vera
  • Jasmijn
  • Lavendel
  • Valeriaan
  • Sanseveria
  • Gardenia

Ten slot doe je er goed aan om 1 a 2 uur voordat je gaat slapen niet in fel licht te zitten. Dus zorg ervoor dat er geen felle lampen aanstaan. Maar let er ook op dat een tv-scherm ook fel licht is, evenals het scherm van je telefoon.

Mamadi