Een gezonde levensstijl creëren

Een gezonde levensstijl creëren

Je levensstijl veranderen is vaak niet het meest gemakkelijke om te doen maar soms echt noodzakelijk omdat je vanwege gezondheidsproblemen moet veranderen of omdat je af wil vallen. Het belangrijkste is het doorzetten bij zo’n grote verandering en dan vooral doorzetten op langer termijn, je zult zien dat je op den duur geen moeite meer hebt met je nieuwe levensstijl.

Gezonder eten

Dit is een punt waar veel mensen de motivatie verliezen. De meeste mensen beginnen erg fanatiek met een verandering in voeding maar na de eerste dagen begint het toch te kriebelen en laat je jezelf toe om toch een lekkernij te nemen. Die ene lekkernij worden er twee en voor je het weet val je weer terug in je oude patroon. Het is dus raadzaam om te zorgen dat je ook lekkere gezonde tussendoortjes bedenkt zodat je deze kan eten wanneer de verleiding te groot wordt en je te graag iets wil eten.

Met een gezonde levensstijl verklein je het risico op het ontwikkelen van Diabetes type 2.

Meer gaan bewegen

Sporten is ook een ding waarbij je vaak fanatiek begint maar op den duur makkelijk skipt. De drempel om te sporten is groot waardoor het moeilijk is om vol te houden. Bijzondere aan het sporten is dat wanneer je eenmaal over die drempel heen bent het een verslaving kan gaan worden en je echt graag wil gaan sporten. Het is dus erg belangrijk om echt vol te houden want het zal zijn vruchten af gaan werpen met de tijd.

Gezonder drinken

Drinken is ook een groot punt, mensen drinken snel even een sapje, frisje of limonade maar dit is een grote bron van suikers en daardoor ook nog eens erg slecht voor je tanden omdat je de hele dag door drinkt. Verander het drinken van sap en dergelijk naar het drinken van water. Het is absoluut niet makkelijk in het begin maar als je zorgt dat je geen andere dranken in huis hebt zal je er snel aan wennen en is de kans op terug vallen minder groot.

Mamadi