Hoe aardappels koken, bakken enzo

Hoe aardappels koken, bakken enzo

Natuurlijk is het zo dat “alle wegen leiden naar Rome”, waardoor ieder zijn of haar eigen methodes heeft om aardappels te koken en bakken. Zo heb ik ook mijn eigen manieren welke ik graag met jou wil delen.

De voorbereiding

Ten eerste dient er een keuze gemaakt te worden of de aardappelen geschild of gewassen dienen te worden. Ik kies er meestal voor om de aardappelen te schillen. Dit doe ik het liefst met een dunschiller waardoor het schillen weinig tijd in beslag neemt en er ook voor zorgt dat er minimale verspilling is. Als ik de aardappels geschild heb, spoel ik ze nog even af met kraanwater, voordat ik ze in de pan doe met water. Ik voeg geen zout toe aan het water, de keuze voor zout laat ik over aan diegene die ze eet.

Wat is de kooktijd van aardappels

Deze vraag is moeilijk precies te beantwoorden, daar er verschillende soorten aardappels zijn. Ook zijn ver vele verschillende mogelijkheden om aardappelen te gebruiken in een gerecht. Ga je ze bijvoorbeeld gebruiken voor een stamppot of juist voor een ovenschotel? In het algemeen kun je echter wel zeggen dat het ongeveer 20 minuten duurt voordat aardappels gaargekookt zijn. Je kunt zelf bepalen of ze al voldoende zacht zijn door erin te prikken met een vork.

Aardappels bakken na ze gekookt te hebben

Mijn favoriete manier om aardappels te bakken is door ze eerst te koken zoals hierboven beschreven. Alleen kook ik ze nu niet lang door, zodra ik er met de vork doorheen kan prikken giet ik de aardappelen af, om ze vervolgens met koud water af te spoelen. Zodat de aardappelen koud genoeg zijn om ze in plakjes te snijden. Als ze in plakjes zijn gesneden bak ik ze in de koekenpan met bakboter totdat ze lichtbruin gekleurd zijn. Naar smaak zout toevoegen en smullen maar.

Mamadi